If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tetris a závody ve StarCraftu 2

Mocný map editor v praxi.

Editor map pro betu StarCraftu 2 je venku teprve pár dnů, ale již to stačilo šikovným hráčům ke kreativním výtvorům. Již dávno nám vývojáři z Blizzardu ukazovali možnosti editoru - předváděli 3rd person akční střílečku s adventurními prvky, klasickou 2D skrolovací střílečku s raketkou atd.

Nyní dostali editor map do rukou hráči samotní a pomalu se tak začínají objevovat všelijaké kreace, které mají s realtimovou strategií pramálo společného.

Sílu a opravdu minimální omezení editoru si lze krásně demonstrovat na dvou aktuálních příkladech. Tím jedním je veleznámý Tetris. Namísto klasických kostiček používáte Supply Depoty, které se řadí do typických tvarů. Ty pak skládáte tak, jako v normálním Tetrisu. StarCraftí Tetris je 3D, ale je viděn z ptačí perspektivy, takže vypadá jako 2D klasika.

Dalším zajímavým počinem je jednoduchoučká závodní hra - k dispozici máte buginku a frčíte si to po silnici. Závodíte jak proti ostatním buginám, tak proti jiným jednotkám ze StarCraftu 2. Zatím bohužel chybí zbraně, bonusy, či propracovanější jízdní model, ale to se časem jistě vylepší.

Zcela jistě se již nyní pracuje na nějaké sci fi verzi oblíbeného módu DotA, stejně jako na jiných vypečenostech. S trochou nadsázky by se dalo říct, že bychom se teoreticky mohli dočkat i remaků některých starých arkádových her. Nebo by někdo mohl konečně udělat StarCraft: Ghost.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
See 1 more

StarCraft II: Wings Of Liberty

Video Game

Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments