If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

The Darkness II bude mít speciální co-op kampaň

Takticko-týmová Horda s RPG prvky.

Vývojáři z Digital Extremes konečně odhalili multiplayer v připravovaném The Darkness II a podělili se tak o první informace o módu Vendettas.

Vendettas je separátní kooperativní kampaň pro čtyři hráče, jejíž příběhová linie běží paralelně s tou hlavní singleplayerovou. V krátkých misích ve Vendettě nebude moci mít čtyři zbraně naráz, ale budete si moci vybrat třídu postavy: střelec, bojovník na blízko, léčitel a tank. Každá třída bude mít svoji speciální zbraň a ta v sobě bude mít trochu Temnoty.

Jednotlivé postavy pak reprezentuje Jimmy Wilson, který je Skot a zastává roli "tanka." Shoshanna je členkou Israeli Special Forces a libuje si v brokovnicích. Inugami je Samuraj s katanou a JP Dumond je černoch, který je mistrem přes voodoo.

Postavy mohou používat standardní zbraně po jedné, nebo obětovat přesnost za dvě Uzi. Jimmy pak může házet sekyrou, Inugami zase švihat mečem a odsekávat končetiny. Dumond může pomocí voodoo dostat nepřátele z krytu a Shoshanna změní nepřátele svojí brokovnicí Arm fo the Night v démonické saze.

Každá postava má svůj vlastní strom talentů, které si "kupujete" pomocí Darkness Essence, kterou získáváte za každé zabití. Talenty jsou tradiční směsí aktivních a pasivních dovedností či vlastností.

Samotná Dark Essence pak pohání speciální Darkness skill, který mají všichni čtyři protagonisté. Dumond tak může nepřátele vcucnout do černé díry, Inugami může vyvolat jakýsi roj "roztočů," který nepřátele omráčí, Shoshanna získá schopnost berserker, takže nebude muset brokovnici přebíjet a Jimmy Wilson může povolat své vlastní temné zvířátko Darkling.

Dark Essence do určité míry supluje klasické zkušenostní body a za riskantnější kousky vás odmění víc, než za standardní zabití nepřítele. Hru lze ale pojmout i jako čistou střílečku - zbraně jsou prý provedeny kvalitně a při střelbě působí dobře - i když se tak ochudíte o různé speciální akce.

Mise jsou ve Vendettě krátké a většinou se pohybujete v prostředí, které připomíná uzavřené bojiště - smetiště, tiskárna, vícepatrová garáž apod. Nová prostředí si odemykáte postupem misemi.

Ve Vendettě můžete hrát i sami, ale na těžší obtížnosti to už nebude tak lehké. Budou i nepřátelé, kteří vám pomocí chapadel seberou střelné zbraně. Občas může průchod misí okořenit nějaký kratičký úkol - sepnutí několika spínačů, bránění objektu apod. Jádro kooperativní kampaně je ale řezání tuny nepřátel.

Když si odmyslíte všechny ty věci okolo, tak je Vendetta v jádru vlastně Horde mód, známý z Gears of War a dalších her. Což není vůbec špatně. The Darkness 2 zřejme nepřepíše dějiny kooperativního multiplayeru, ale vypadá to na solidní, zábavnou a lehce takticko týmovou akci s trochou démonů navrch.

Odhalení kooperativního režimu v The Darkness II.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Darkness II

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments