If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

The Last Guardian se rodí pomalu a těžce

Pro vývojáře je to prý náročný úkol.

Hráčů a majitelů PlayStation 3, kteří již příliš nevěří, že by se snad někdy dočkali mnoho let připravovaného titulu The Last Guardian, neustále přibývá. A není se čemu divit. Hra byla oznámena trailerem v roce 2009 na výstavě E3 a od té doby jsme se žádných ukázek či výrazných novinek nedočkali.

Prezident Sony Worldwide Studios Shuhei Yoshida však tento týden serveru 1UP potvrdil, že The Last Guardian určitého pokroku ve vývoji dosáhl, vše jde ale velmi pomalu. Shuhei Yoshida dále řekl, že vývoj hry byl velice obtížný, studio Team Ico se ovšem na titul stále plně soustředí.

"Je to stále velmi důležitý projekt a chceme, aby si toho byli lidé vědomi. Pro vývojáře je to velmi náročný úkol, něco se předělávalo, něco vyhodilo. To je hlavní důvod, proč to trvá tak dlouho."

V listopadu internetem kolovaly zprávy o tom, že Fumito Ueda, jeden z hlavní tvůrců hry, odešel ze zaměstnání na plný úvazek v Sony. Yoshida tuto informaci 1UP potvrdil, ale zároveň také dodal, že Ueda na The Last Guardian neustále usilovně pracuje. "Chodí sem každý den a je pravděpodobně jedním z lidí, kteří stráví prací na hře nejvíce hodin," řekl.

Poslední trailer ze září 2010

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Last Guardian

PS4

Related topics
About the Author

Aleš Horák

Contributor

Comments