If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

The Last Guardian zrušen? Nakonec prý ne

Obchod dodatečně vysvětlil, jak to myslel.

GameStop, největší americký řetězec s hrami, dnes obeslal své zákazníky s ne zase tak šokující zprávou, podle které měla být očekávaná akce s logickými hádankami a kočko-ptáko-myší pro PS3 úplně zrušena.

"Byli jsme informováni obchodním partnerem, že The Last Guardian byl zrušen. Pro rezervaci jiného titulu nebo vrácení peněz za předobjednávku, prosíme o kontaktování vašeho obchodu," uvedl GameStop.

Alex Armour ze Sony to však okamžitě popřel: "Není to pravda. Hra není zrušena." Komu teď věřit, výrobci ze Sony nebo obchodu GameStop, který hru odstranil i ze své databáze a z nabídky na online-shopu?

Proč to není překvapující? Na přelomu listopadu a prosince totiž vyšlo najevo, že duchovní otec The Last Guardian odešel ze Sony a že se celý tým prakticky rozpadl.

Troufneme si tipovat, že hra sice dokončena bude, ale asi ne v takové podobě, v jaké se původně plánovala. Teoreticky se transformovat v méně ambiciózní, pouze stáhnutelný projekt, pokud je Sony líto všechno to rozpracované vyhodit, s čímž možná vývojáři nesouhlasí (viz odchod producenta).

GameStop zatím nevysvětlil, proč hru odstranil z nabídky, ale asi k tomu měl pádné důvody. Může to klidně být jen eventuálním zrušením krabicové verze hry nebo zásadním přepracováním konceptu hry, takže obchod už nemůže nadále sbírat objednávky na něco, co by se od původních slibů lišilo. Tím by zákazníky uváděl v omyl a prodával jim něco jiného, než si zarezervovali a dopředu za to zaplatili.

Update: Obchod se omluvil s tím, že ve zprávě pro předobjednávající šlo jen o chybu a že hra zrušena ve skutečnosti nebyla. Odstranil ji z nabídky kvůli tomu, že není známo ani blízko datum vydání. Až bude, tak prý se mezi předobjednávky vrátí.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Last Guardian

PS4

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments