Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Vyhlašujeme hlavní výherce soutěže o The Last of Us

Podívejte se na vydařené vítězné fotky inspirované hrou.

AKTUALIZACE - druhá etapa soutěže probíhá zde, včetně mírné úpravy výsledků kvůli odhalenému podvodu.

Musíme říct, že jste nás velmi mile překvapili. Do takových soutěží, kde je potřeba zapojit špetku invence a dát si se vším dost práce, se totiž obvykle nezapojuje mnoho čtenářů, na rozdíl od těch obyčejných jen se snadným kliknutím na výběr správné odpovědi.

Avšak počet příznivců Eurogameru, kteří se aktivně pustili do červnové soutěže o nesehnatelné ceny The Last of Us, nás doslova zaskočil (a asi 500 MB souborů zahltilo emailovou schránku :) Tato postapokalyptická akce na PS3 má v ČR asi více fanoušků, než jsme si mysleli. Obdrželi jsme více než tři stovky fotek od přibližně stopadesáti z vás, což je vzhledem ke složitým podmínkám abnormálně vysoká účast, za kterou děkujeme. A pokud jste nebyli zvoleni mezi výherci, věříme, že jste se i tak při focení pobavili.

Vybrat finalisty z takového zástupu fotografií nebylo vůbec jednoduché. O hlavním výherci však nebylo pochyb: Série fotek partičky z Brna inspirovaná hrou působí svou náplni, kompozicí a postprodukcí tak profesionálně, jako by snad šlo o oficiální reklamní kampaň Sony nebo ukázky z hraného reklamního filmečku na The Last of Us. Gratulujeme k výborné práci - jak ji sám Michal Kuda okomentoval?

"Když jsem se dozvědel o soutěži, nemohl jsem kůli ní spát, pořád jsem přemýšlel, kde vyfotím takovou atmosféru. Měl jsem asi 3 tipy, nakonec vyhrál opuštěný hotel Přehrada na brněnské přehradě. Sehnat fotografa nebyl problém, kamarád ze školy má výbornou techniku i čas na focení. Kolegyně Barča ihned souhlasila se spolupráci coby Ellie, soused z patra coby nepřátelský voják světlušek / spolubojvník měl zbraňový arzenál. Pak už zbývala jen připrava oblečení a jeho dostatečné zašpinění, focení jsme naplánovali 29 .6. kůli dobrému počasí. Chtěl bych tímhle poděkovat redakci Eurogameru za výborný nápad soutěže, kamarádům, co mi pomohli, jmenovitě : Martin Drápal (voják světlušek/spolubojvík), Barči Nemečkové za figurantku Ellie, a fotografovi Michalovi Sojkovi za jeho čas a chuť pořídit tak povedené fotky :)"

Níže následují výherci z dalších míst i s jejich komentáři k fotkám.

"Vladimír Kos: Vážená redakce Eurogameru, jako Váš věrný čtenář a věrný fanoušek Naughty Dog nemohu soutěž s The Last of Us nechat bez povšimnutí. Posílám Vám fotky ze své dovolené před dvěma lety. Na jednom ostrůvku jsme s přáteli narazili na opuštěné a schátralé zříceniny malého městečka. Původně jsme se trochu báli do zřícenin vkročit, ale zvědavost byla větší a tak jsme se i mi vydali "rabovat". Toto je jen pár fotek, které jsem tam pořídil. Atmosféra byla opravdu úžasná a velmi podobná The Last of Us. Naštěstí jsme ale na žádné Clickery nenarazili :-)"

"Michal Šodek: Kamoška mě potěšila nasazením a nakonec i celkem vypadá jako Ellie, tak snad se vám bude taky líbit."

"Jiří Bláha: Když jsem si přečetl pravidla soutěže, tak mě hned napadlo jít hledat DVD, na kterém mám fotky z dovolené v Egyptě. Tak jsem probíral pár fotek, až jsem došel k téhle, která dle mě vystihuje snad všechny prvky apokalypsy :) Opuštěná auta a vzadu nakažený pán :D"

"Jan Schneider: Tak hadam moje obetovanie zivota a risk ze ma chyti SBS, stala aspon trochu za to."

"Fotky do soutěže od Dity a Elišky Špačkových. Díky za super soutěž. Soška by nás obě potěšila, ale i když nevyhrajeme, tak jsme si užili zábavu při focení."

Michal Kuda a spol. vyhrávají exkluzivní figurku, která se jinak vyskytuje pouze ve speciální edici v USA a jinak má hodnotu několika tisíc korun. Mikinu The Last of Us ve velikosti L nakonec dostanou Vladimír Kos a Michal Šodek. A konečně Jiří Bláha, Jan Schneider a Dita s Eliškou získají tři speciální novinářská balení The Last of Us s hrou a jinak nedostupnými dárky.

Zbylé výherce vyhlásíme příští týden. Rádi bychom totiž ještě předtím poprosili Sony, zda by mohla o pár kousků navýšit počet cen, protože pořadí na už předběžně vybraném 7. až cca 20. místě je podle našeho názoru tak vyrovnané, že je obtížné zvolit jen pár z vás, kteří obdrží tématické USB se soundtrackem. Pokud bude zájem, můžeme pak dodatečně zveřejnit i některé vybrané fotky ostatních, kteří se do finále nedostali. Ještě jednou děkujeme všem za účast, úsilí věnované na aranžmá fotek a těšíme se na shledanou u nějaké příští soutěže na EG.

Read this next