Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

The Last of Us vyjde možná až v roce 2013

Pohled z třetí osoby, hudba od oscarového skladatele.

Naughty Dog chtějí se svým novým projektem The Last of Us, který byl odhalen o víkendu na Video Game Awards, posunout hranici mezi hrou a filmem. A také chtějí posunout hranice v emocionálním prožitku. The Last of Us má být podle Naughty Dog mnohem víc o emocích, než o akci.

Zatím toho není příliš známo. Pouze to, že hlavními postavami bude třicátník Joel a čtrnáctiletá dívka Ellie (původně se mělo za to, že jde o otce a dceru, ale už se o tom nikdo nezmiňuje), kteří budou cestovat několika americkými městy v postapokalyptickém světě plném monster, ve které se proměnili lidé po velké plísňové nákaze. Nepůjde ale o zombie hru. "Pokud by to byla hra o monstrech, tak je neukazujeme. Příběh není o nich, tak jsme si řekli, že je rovnou můžeme prezentovat," řekl pro Eurogamer Neil Druckmann, kreativní režisér projektu.

Hra bude podobně jako série Uncharted z třetí osoby a měla by kombinovat boj na blízko, střílení, ale i strategii. "Jde o to řešit různé situace různými způsoby a pak vidět, jak vaše rozhodnutí všechno ovlivní," naznačují v Naughty Dog. Rozhodně ale nemáme očekávat hru podobnou Heavy Rain.

U The Last of Us se chtějí zaměřit zejména na příběh, protože až na pár výjimek jako od Valve, Irrational nebo Rockstar mají videohry slabé příběhy a způsob vyprávění. A na emoce. Však hlavním tahounem bude vztah Joela a Ellie a to, jak může dívku ovlivnit vyrůstat ve zničeném světě, aniž by vůbec znala ten původní.

V Naughty Dog také prozradili jeden ze způsobů, jak chtějí z hráčů ždímat emoce. Hudbu totiž složil oscarový skladatel Gustavo Santaolalla, který stojí za muzikou ve filmech Zkrocená hora nebo Babel.

Ačkoli se ale na hře v Naughty Dog pracuje v utajení už dobré dva roky (a nedělá na ní nějaký malý tým - celkem 80 lidí z Naughty Dog na projektu začalo pracovat hned po vydání Uncharted 2), podle jejich slov bude dokončení ještě nějakou dobu trvat. Hru nemáme očekávat dřív než koncem roku 2012 nebo spíš počátkem 2013.

PS3 exkluzivita The Last of Us odhalena

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Last of Us

PS3

Related topics
PS3
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments