If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

THQ také přemýšlí, že přejde na free-to-play hry

Podobně, jako se rozhodl Crytek.

Německý Crytek překvapil s prohlášením, že po vydání Crysis 3, Homefront 2 a Ryse pro Kinect se už zaměří výhradně na free-to-play tituly. Něco podobného čeká pravděpodobně THQ, kteří na tom nejsou finančně zrovna nejlépe.

Serveru Gamasutra nový šéf THQ, Jason Rubin, prozradil, že se od teď budou zaměřovat na menší AAA tituly a zejména pak na free-to-play. Ostatně, svou největší licenci - UFC - přenechali EA, kteří na E3 prozradili, že začnou vytvářet UFC tituly.

První z těch menších a levnějších AAA titulů je South Park: The Stick of Truth, který by měl vyjít v březnu 2013. Dalším je pak Darksiders II, kteří by měli vyjít v srpnu tohoto roku. A co bude dál, to je ve hvězdách.

Společně se slavným režisérem Guillermem del Torem připravovali také trilogii her Insane, ale ty jsou podle slov Jasona Rubina u ledu. Stejně tak je zastavena FPS od Turtle Rock nebo nová herní značka, na které se pracovalo v THQ Montreal. Jason Rubin řekl, že musí každý jednotlivý projekt projít a rozhodnout se, zda bude pro THQ finančně realizovatelný.

Co se týče free-to-play titulů, THQ je přesvědčeno, že budou existovat také pro konzole nové generace. Nebo spíš v to THQ doufají...

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

South Park: The Stick of Truth

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC, Nintendo Switch

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments