If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Splinter Cell: Conviction

Brutální vraždy ve Washingtonu už v únoru.

Návštěvníci právě probíhajícího japonského veletrhu Tokyo Game Show na stáncích hratelnou verzi stealth akce Splinter Cell: Conviction sice nenajdou, ale producent Alexander Parizeau ji několika vyvoleným novinářům předvedl v zákulisí.

A protože šlo o zbrusu novou misi, odehrávající se zhruba ve dvou třetinách hry, takové pozvání pochopitelně nešlo odmítnout.

Bývalý tajný agent a dnes vlk samotář, tedy hlavní hrdina Sam Fisher, v ní právě dorazil do Washingtonu a zajímal se o poměrně neurčitou hrozbu toho, že by tu nějací teroristé chtěli odpálit EMP neboli elektromagnetickou pulzní bombu.

Autoři ke konkrétní náplni úrovně nechtěli prozradit víc, ale mezi řádky šlo vyčíst tolik, že nemá jít o úplnou odbočku od hlavního děje, protože ve skutečnosti vás přivede na stopu mnohem většího spiknutí. A nějakým způsobem to bude celé provázané se Samovou mrtvou dcerou Sárou, kterou chce hrdina v první řadě pomstít. Tentokrát je to prostě osobní - ale pokud přitom Fisher jakoby náhodou zachrání svět, určitě to nebude na škodu.

Celé to začalo v temné uličce, kde Sam spatřil svůj první a již klasicky na stěnu promítnutý úkol: totiž najít a vyslechnout úředníka organizace Black Arrow.

Ten stál nedaleko, bohužel doprovázený několika strážnými, které bylo třeba nejprve poslat na onen svět. K tomu posloužil herní systém zvaný Mark & Execute, kdy kurzorem nejprve označíte jednotlivé protivníky a pak jednoduše necháte Fishera, aby si s nimi již bez vaší asistence poradil.

Neboj, Same, tady tě fakt nikdo neuvidí.

Krátce poté už Sam držel úředníka pevně pod krkem a nastal docela zevrubný výslech. Může jít o celkem obyčejnou akční scénu, jakou znáte z filmů, ale také docela brutální peklo - to zkrátka záleží jen na vás.

Chcete nebožákovi jednoduše dát pár facek? Na to slouží tlačítko X, ale může se stát, že fackování bezmocného panáka mluvit nedonutí. Pak přijdou na řadu metody těžšího kalibru - a ty se budou lišit vždy podle toho, kde svoji oběť dostanete do rukou.

V tomto případě mohl Sam popadnout úředníka za hlavu a pořádně mu ji o omlátit o stěnu, případně mu uštědřit fotbalovou "hlavičku". A kdo by si chtěl hrát na opravdového tvrďáka, vytáhne nůž a jednoduše s ním úředníkovu ruku přišpendlí ke zdi. Fuj.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Splinter Cell: Conviction

iOS, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Agarwel Idiriz

Contributor

Comments