Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Topí se vývoj Thief 4 v problémech?

Údajně jeho studio houfně opouštějí zaměstnanci.

Známý insider Superannuation se po překvapivé absenci Thiefa 4 na E3 zaměřil na jeho aktuální osud. O dlouho chystané hře, na které se má naplno pracovat od dokončení Deus Ex: Human Revolution vloni o prázdninách, se nedopátral ničeho dvakrát pozitivního.

Z údajů na LinkedIn vyplývá, že Eidos Montreal v posledních měsících mělo opustit hned několik vývojářů Thief 4. Například zvukový šéf, hlavní designér levelů, jeho předchůdce na stejné pozici, dva senior grafici, senior animátor i technický designér. Někteří přešli do jiných studií v Montrealu (UbiSoft, Warner Bros), jiní byli převeleni na ostatní projekty (např. nový díl Deus Ex pro příští konzole).

Pořád však může jít o fluktuaci zaměstnanců, která je běžná v každé firmě a roste geometrickou řadou s tím, jak na hře pracují stovky lidí. Zvláštní ale je, že v noci objevený uniklý nástřel filmečku měl původně vyjít už v prosinci 2011, ale byl z nějakého důvodu pozdržen, což signalizuje možné potíže.

Nebo se jen Square Enix rozhodli soustředit nyní na Sleeping Dogs, Hitman: Absolution a Tomb Raidera, kdežto údajně skoro hotového Thiefa 4, jak o něm mluví hlavní designér ("dodělal jsem poslední level do hry"), jen prozatím uložili k ledu a vrátí se k němu až později, přestože o něm už začali veřejne mluvit?

Nástřel filmečku pro Thief 4

Read this next