Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Třetina majitelů 3DS lituje koupě

Nintendo chce tlačit i na snížení cen her.

Japonská herní stránka 4Gamer učinila zajímavou anketu mezi šesti tisíci lidmi a její výsledky si Nintendo za rámeček určitě nedá. Třetina majitelů handheldu 3DS z dřívějška uvedla, že kvůli aktuálnímu snížení ceny cítí naštvání nebo lítost.

Jiná anketní otázka z tohoto průzkumu mezi Japonci ukázala hlavní přičinu - že ani tak nejde o prodejní cenu handheldu, nýbrž o hry. Polovina respondentů je totiž ze současné nabídky her pro 3DS zklamána nebo ji nepovažuje za ničím výjimečnou. A nastávající zlevnění, ke kterému dojde 11. srpna, je schopné přesvědčit jen pět procent lidí ke koupi 3DS, zatímco ostatní si počkají na vydání více dobrých her.

Šéf Nintenda Satoru Iwata mezitím oznámil investorům záměr diskutovat s ostatními výrobci 3DS her, aby společně zkusili snížit jejich cenovou hladinu a hry se tak staly dostupnější, i konkurenceschopnější vedle levných her pro mobily. Nicméně je otázka, zda to náklady na vývoj 3DS her nebo licenční poplatky Nintendu vůbec dovolí. Běžná nová 3DS hra u nás nyní stojí tisíc korun.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments