Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tvůrce Saints Row chce konzoli se zákazem bazarovek

Reaguje na spekulace o novém Xboxu.

Minulý měsíc se objevila spekulace, že nová konzole od Microsoftu by mohla mít v sobě zabudovaný systém, který by v podstatě zcela zakazoval používání bazarových her. Fungovalo by to tak, že hra by byla vázána na váš účet a nikdo další by ji pak už nemohl použít. To by se podle všeho dost líbilo Jamesonovi Durallovi, designérovi Saints Row: The Third (recenze).

Na svém blogu napsal, že taková věc by byla fantastická. "Osobně si myslím, že by šlo o fantastickou změnu v herním byznysu. I kdyby se to zákazníkům zpočátku ani trošku nelíbilo, nakonec by si na to zvykli a pochopili by, že je to nezabije."

Podle jeho slov by k tomuto kroku mohl Microsoft přistoupit už nyní. "Ten systém už existuje. Stačí, aby Microsoft navázal kódy z her k vašemu účtu na Xbox Live. Každá hra by měla kód, který by se musel zadat a ten by byl svázán s jedním Xbox Live účtem."

Pokud byste si chtěli hru pouze půjčit, Microsoft by podle jeho slov mohl provozovat v podstatě oficiální herní půjčovnu. "Mohli by vám například dát kód, který hru aktivuje na X dnů, a který by stál pouze malou část z koncové ceny té hry. Tohle by mohlo fungovat, kdybyste si půjčili od někoho hru. Nebo byste si stáhli plnou verzi. S každým takovým zapůjčením by ale šla určitá procenta zpátky vývojářům"

Videodojmy ze Saints Row 3

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Saints Row: The Third

PS3, Xbox 360, PC, Nintendo Switch

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments