If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tvůrci Bodycountu končí

Codemasters radši více vsadí na závody.

Že to takto dopadne, se dalo lehce vytušit ještě před vydáním hry, aniž by ještě člověk četl recenze Bodycountu nebo věděl o jeho debutování až na 36. místě žebříčků prodejnosti.

Codemasters se dnes rozhodli, že celou svou pobočku v britském Guildfordu raději zavřou, než aby ji měli dávat druhou šanci, což by mělo postihnout 66 jejích zaměstnanců. Tvůrce Blacku se to už netýká, protože ten z firmy odešel sám již dříve a asi věděl proč.

Namísto toho se Codemasters chtějí více soustředit a posílit velikost svých jiných studií v Birminghamu a Warwickshire, které pracují na oceňovaných a milionově prodávaných závodních hrách, jako F1, DIRT nebo GRID. Hovoří i o výrobě nějaké nové závodní značky.

Může to znít krutě, ale na pouze průměrné FPS jako Bodycount zkrátka na přeplněném trhu není místo. A když se tito vývojáři nezmůžou (nebo nemají zázemí?) na lepší výsledky, nezbývá jim než zavřít krám. Codemasters však tímto žánr stříleček neopouští úplně, ještě jim zbyli tvůrci jarního Operation Flashpoint: Red River.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Bodycount

PS3, Xbox 360

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments