Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tvůrci Just Cause chystají dvě velké hry

A také jednu malou, stahovatelnou.

Avalanche Studios, známé především díky sérii Just Cause, se neodvrací od velkých her, právě naopak. V současné době pracují na dvou velkých hrách, které vyjdou v roce 2013.

Čerstvě oznámená stahovatelná hra Renegade Ops by tedy neměla nijak narušit vývoj dalších velkých tříáčkových krabicových her. Renegade Ops je arkádová střílečka s vozidly postavená na technologii z Just Cause 2. Tvůrci se nechali inspirovat Shadow Complexem a na hře pracují už od dokončení Just Cause 2. Renegade Ops se bude chlubit dlouhou kampaní, propracovaným multiplayerem a velkou znovuhratelností. Hra má vyjít ještě letos pro PC, PSN a XBLA.

Renegade Ops má být zřejmě jen jednou z několika nadcházejících stahovatelných her od Avalanche, kteří se nyní chtějí věnovat jak velkým, tak menším hrám. O jedné hře, na které Avalanche pracují, se již dlouho spekuluje jako o hře podle filmu Šílený Max, která má doprovodit nadcházející stejnojmenný film.

„S tradičními krabicovými hrami jsme neskončili ani náhodou, v současné době pracujeme na dvou velkých licencích, které vyjdou v roce 2013," řekl zakladatel Avalanche a tvůrce původního konceptu pro Just Cause, Christofer Sundberg Eurogameru.

Je tou druhou velkou hrou Just Cause 3? To tvůrci prozradit nechtěli: „Nedokážu si představit, že by Avalanche nechtěli pokračovat v práci na sérii Just Cause. My tu značku milujeme," řekl senior producent Renegade Ops Andreas Thorsén Eurogameru.

Sundberg vysvětlil Eurogameru, že i když jeho studio nevlastní značku Just Cause, je s ní stále úzce spojeno: „Just Cause nemohu komentovat, ale tu značku jsme vytvořili, takže jsme s ní úzce spojeni, i když ji nevlastníme." Mohlo by to tedy znamenat, že se na Just Cause 3 pracuje v jiném studiu, pod dohledem Avalanche? Nebo je tou druhou hrou skutečně Just Cause 3 a tvůrci o ní mluví jako o licenci, když už značku Just Cause nevlastní?

Read this next