Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tvůrci Torchlight 2 se nenechávají zastrašit Diablem 3

Gratulují Blizzardu a snaží se udělat nejlepší hru.

Když bylo oznámeno, že Blizzard vydá své Diablo 3 15. května, asi proběhla v týmu pracujícím na Torchlight 2 trošku panika. Zhruba ve stejném období by mělo vyjít také pokračování Torchlightu, které se právě sérií Diablo hodně inspirovalo.

Nakonec se říkají, že se soustředí sami na sebe a snaží se vytvořit co nejlepší možnou hru. "Víme, že se o nás spousta z vás obává. Slyšíme, co o nás říkáte a nemyslete si, také jsme měli pár diskuzí," stojí v prohlášení Runicu, vývojářského týmu stojícího za Torchlight.

"Ale když jsme v roce 2008 začali na Torchlight pracovat, na Diablo 3 se v té době už také pracovalo. Nebyl to důvod, proč bychom nemohli udělat vlastní RPG," píší ve svém prohlášení. "Je jedno, co je oznámeno nebo kdy to vyjde nebo jestli ulicemi pochodují zombíci (no dobře, zombíci by nás přinutili vstát od stolu, ale jen proto, abychom z těch stolů udělali zbraně). Věříme v náš byznys model - dělat co milujeme, dát do toho všechno a vytvořit něco, nač můžeme být pyšní."

Runic a celou sérii Torchlight vytvořili spoluzakladatelé Blizzardu North, Max a Eric Schaeferovi. Jsou to ostatně ti samí lidé, kteří stáli za Diablem, když ještě pracovali pro Blizzard.

Torchlight II - Gamescom trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Torchlight

Xbox 360, PC

Torchlight II

Video Game

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments