If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tvůrci Uncharted 3 obhajují Online Pass

Náklady na online hru jsou prý nemalé.

Podle vývojářů ze studia Naughty Dog je Online Pass nezbytností a nestojí za tím nic jiného, než peníze. V rozhovoru pro server Sixth Axis obhajoval systém online passů přímo ředitel vývoje Uncharted 3, Justin Richmond. Online Pass bude v případě Uncharted 3 sloužit samozřejmě pro odemknutí multiplayeru a v krabici bude proto, aby studio a vydavatel dostali alespoň nějaké peníze z obrovského trhu bazarových her.

Richmond obhajoval multiplayer Uncharted 3 tím, že do hry přináší doslova tisíce hodin zábavy a že se nejedná o nějaký narychlo splácaný deathmatch. Zdůraznil, že mít ve hře multiplayer není žádná sranda a že studio musí platit za servery a obecně za udržování chodu multiplayeru i dlouho po vydání.

"Je to byznys a my prostě chceme poskytovat takto bohatý obsah. Nechtěli bychom, aby za námi někdy přišla Sony s tím, že na tom nevyděláváme dostatek peněz. Chceme tu laťku kvality pořád udržovat," řekl Richmond.

Multiplayer ale podle šéfa vývoje prý za cenu Online Passu stojí, i když si hru koupíte z bazaru. Dalším řešením by podle něj mohlo být hru rozdělit na dva produkty - jeden by byl čistě singleplayerový a druhý by se zaměřoval jen na multiplayer.

O Online Passu pro Uncharted 3 jsme psali zde.

Nový vývojářský deník o multiplayeru Uncharted 3

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments