If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Ubisoft je druhý největší vydavatel v Evropě

Daří se mu i po finanční stránce.

Ubisoft prohlásil, že je nyní druhým největším nezávislým herním vydavatelem v Evropě a to včetně klíčových oblastí jako jsou Francie, Německo a Velká Británie.

Po dobu prvních šesti měsíců roku 2009 byl na třetím místě, ale v první polovině roku 2010 se vyšplhal na druhé místo. Konkrétně ve Francii si polepšil ze 7.7 procent tržního podílu na 9.3 procenta. V Anglii z 8.3 procenta na 11 procent a v Německu ze 7.8 procent na 9.2 procent.

V Americe je Ubisoft na čtvrtém místě, ale i tam jeho podíl poskočil ze 4.8 procent na 6 procent. Ubisoftu se daří i po finanční stránce – v první čtvrtině tohoto roku si polepšili o 94 procent oproti stejnému období loňského roku.

Úspěch se přičítá těm největším titulům, v čele s Assassin’s Creed 2 a Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction. Jistě pomohlo i zprvu nenápadné a triviální Just Dance pro Wii, ze kterého se stal nečekaně úspěšný hit.

Již nyní tak víme, že Ubisoft připravuje další pokračování Assassin’s Creed (Brotherhood) a Just Dance 2, stejně jako další taneční titul Michael Jackson: The Experience. Na hrách se značkou Tom Clancy se pracuje neustále a v současné době víme například o Ghost Recon Future Soldier a H.A.W.X. 2.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Comments