Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Ubisoft mi ukradl děj Assassins Creed, říká spisovatel

Uznat se musí, že jeho kniha Link je dost podobná.

Americký autor sci-fi knížek John L. Beiswenger je přesvědčen, že Ubisoft opisoval jeho dílo při tvorbě Assassin's Creed. A jelikož se mu to ani trošku nelíbí, rozhodl se na ně podat žalobu.

Podle něj všechny díly série obsahují pasáže z jeho knihy s názvem Link z roku 2002. To znamená, že ji vydal pět let před vydáním prvního dílu Assassin's Creed. Základním prvkem knihy Link je teorie, že lze vstupovat do paměti vašich předků a znovu ji prožívat. A kromě toho v knize Link vystupují také hašašínové.

Na internetu jsou k dispozici všechny dokumenty předložené soudu a obsahují docela zajímavé pasáže. Kromě základního konceptu přistupování do pamětí předků obsahuje Link také zmínky o Garden of Eden, zakázaném ovoci nebo Adamovi a Evě… Velice podobně jako série Assassin's Creed.

Je jasné, že novelistovi nejde o nějaké zadostiučinění a o to, aby Ubisoft přiznal, že se jeho knihou inspirovali. Jde mu o peníze. Dle soudních dokumentů požaduje 1,05 milionů dolarů až 5,25 milionů dolarů jako kompenzaci.

TV upoutávka na Assassin's Creed 3

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed III

Video Game

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments