Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Ukázky ze zrušených Eight Days

Hvězdně obsazená neexistující hra.

Měl to být titul, který předvede možnosti procesoru Cell v Playstation 3. Když byly v roce 2005 představeny na E3 první ukázky z technologického dema a rok poté přímo ze hry, to, co viděli přítomní, jim opravdu vyráželo dech. Jenže pak přišel červen 2008 a Sony se rozhodlo projekt Eight Days zrušit, spolu s The Getaway, na kterém pracovala londýnská pobočka. Oficiálně kvůli tomu, že je třeba lépe rozvrhnout pracovní síly na projekty, které mají blíže k dokončení.

Rok nato se začínají objevovat obrázky a hlavně také videa ze hry. Na výborných pár videí se můžete podívat u nás na Eurogamer TV. První video ukazuje kolizi velkého auta s přívěsem a krásně dokresluje fyziku, s jakou hra počítala. Odletující kusy aut, kusy zdiva, všechno vypadá senzačně. V dalších částech videa můžete vidět pár záběrů přímo z akce. Skvěle animované pohyby hlavních postav, promakaný krycí systém a opět ta fyzika – od střel odlétající kusy omítky a betonu, například.

Eight Days se mělo odehrávat během osmi dnů na území osmi různých států a hra dokonce měla mít "skutečné hodiny". Což mělo v praxi znamenat, že pokud byste hráli v noci, i ve hře by byla noc. Na začátku jste si mohli vybrat ze dvou postav – ze zlé a hodné. Pokud jste hráli za zlou, vaším úkolem bylo pomstít se jednomu mafiánskému syndikátu. Pokud jste hráli za hodnou, stal jste se detektivem, kterému tentýž mafiánský syndikát unesl syna. Později ve hře měly tyhle dvě postavy spojit síly a proti syndikátu bojovat společně.

Vyšlo dokonce najevo, že Eight Days mělo mít opravdu hvězdné obsazení. Postavy ve hře měly namluvit takoví herci jako Gary Oldman, Dennis Hopper nebo Ving Rhames.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

Eight Days (cancelled)

PS3

Related topics
PS3
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments