If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Uložené pozice z prvního Mass Effect

Už nemusíte prohledávat své archivy.

Kdo by to byl před dvěma lety býval řekl, že soubory o velikosti pár desítek kilobajtů dnes získají cenu zlata. BioWare splnili svůj slib a proces importování postav z prvního dílu Mass Effect do druhého zásadně ovlivní celé jeho hraní. S dnešním oficiálním vydáním hry proto mnozí začali usilovně hledat v archivech, kam jen mohli ty své savy z Mass Effect 1 zašantročit.

Pokud jste v této snaze nepochodili, kleknul vám mezitím harddisk, nevyhovují vám omezené volby při tvorbě zbrusu nové postavy (co vám dovolí BioWare) nebo jste kupříkladu jedničku hráli na X360, ale dvojku máte na PC, existuje jednoduché řešení. Stáhněte si savy ze specializované stránky na adrese MassEffectSaves.com.

Uloženou pozici podle svého gusta si tam vybere úplně každý. Roztříděny jsou podle pohlaví postavy (muž/žena), stylu hraní jedničky a rozhodnutí učiněných v klíčových momentech děje ME1. Paragon body znamenají zdvořilé jednání podle protokolu, zatímco Renegade je bezohledný až agresivní přístup.

Dále se savy liší podle přeživších osob či členů party, herní třídy a specializace, dosaženého levelu, kreditů na kontě či počtu splněných vedlejších úkolů. Způsob postupu hrou je detailně sepsán v dokumentaci ke každému souboru.

Jedním z hlavních kritérií při výběru nebo pokusu o opakované hraní se nepochybně stane výběr savů na základě toho, s kým hráč (poskytovatel savů) v jedničce prožil románky: jestli s Liarou, Ashley nebo s žádnou z nich. A vše se ještě samozřejmě dělí na heterosexuální a lesbický vztah.

Nechybí ani podrobný návod s obrázky, jak stáhnutou postavu z internetu do Mass Effect 2 importovat.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mass Effect

PS3, Xbox 360, PC

Mass Effect 2

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments