Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Uncharted 3: World of Deceit odhaleno?

Uniklé logo a rendery nebo práce fanoušků?

Zdá se, že ať se Sony snaží sebevíc, třetí díl Uncharted už prostě neututlá. Ta samá francouzská pobočka Amazonu, která během letošní E3 poprvé nahodila stránku s předobjednávkou hry a předběžným datem stanoveným na 2011, nyní prozradila také domnělý podtitul: Uncharted 3 by se mělo jmenovat World of Deceit a už má podle všeho také hotové logo, které si můžete prohlédnout na obrázku níže.

Má to ale háček: jde o stejné logo, které na svůj blog před časem umístil výtvarník Albert Ng ze studia Tyler West společně ještě s dvěma rendery ze hry. Až doteď si této zprávy nikdo nevšiml, ale ihned samozřejmě zafungoval Google a herní novináři si Ng'ho začali zjišťovat. Potíž je v tom, že podle výtvarníka jde o koncepty vytvořené na seminář architektury, který v LA navštěvuje, a se samotnou hrou tedy vůbec nemají nic společného. Podobnou kauzu, kdy byly fanouškovské artworky omylem vydávány za uniklé rendery, už jsme tu navíc jednou měli, takže obezřetnost je jistě na místě.

Tohle vysvětlení Ng k obrázkům ale dopsal až dodatečně, dost možná poté, co ho spláchla vlna kritiky a třeba i tlaku ze strany Sony. K téhle variantě se lze přiklonit hlavně proto, že Ng je stálým zaměstnancem firmy Tyler West Studio, která pracuje pro řadu předních herních firem a mezi její přední klienty patří podle zjištění Gamespotu právě vydavatel série Uncharted, tedy Sony.

Jeden z Ng'ových artworků.

Jak přesně to je a zda má francouzský Amazon nějaké indicie vedoucí k tomu, že Uncharted 3 se bude skutečně jmenovat World of Deceit, zatím s určitostí nelze tvrdit. Sony zatím celou věc odmítá komentovat, už ale zajistilo, aby Amazon stránku s předobjednávkou stáhl. I to zřejmě o něčem vypovídá.

Připomeňme, že po úspěchu Uncharted 2 u kritiky i hráčů, skvělých prodejích (3 miliony kusů za pouhých pár měsíců) a posléze i řadě herních ocenění se o Uncharted 3 spekuluje už notnou dobu. O tom, že se třetí díl chystá již na letošní rok, dříve mluvil např. dabér Nathana Drakea a nepřímo ho již několikrát potvrdili také představitelé Sony (zde a zde). World of Deceit by byl ale docela hezký název, nemyslíte?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
PS3
About the Author

Levis

Contributor

Comments