If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Uniklý plán Blizzardu na další roky

Diablo, StarCraft, Titan a další.

Původem čínská webová stránka MMO Gamesite dnes do světa pustila údajný plán Blizzardu na nadcházejících pět let. Obrázek, který by ale stejně dobře mohl být smyšlený, je prý zhruba osm měsíců starý a odhaluje několik vemi zajímavých skutečností. Blizzard celou věc pochopitelně odmítl komentovat.

Především se v časovém plánu počítá už s novou značkou Titan, tedy dle všeho domnělou online střílečkou, o níž se v herních kuloárech už dlouho vedou zapálené diskuse. Vzhledem k tomu, že by měla vyjít nejdříve v roce 2014, se jejího oznámení asi jen tak nedočkáme.

Časová linka pro StarCraft II zní celkem rozumně, akorát že společně s vydáním druhého dílu (koncem roku 2012) prý Blizzard plánuje ještě něco s názvem StarCraft II Phoenix. Že by nějaký větší přizpůsobený herní mód, zkrátka něco jako DotA, akorát že za peníze a s pořádnou reklamní kampaní? Nebo snad předělávka sólo kampaně z prvního dílu? Kdo ví. Třetí díl trilogie SC2 by se dle tohoto plánu měl každopádně objevit začátkem roku 2014.

Nijak nepřekvapí ani plán pro Diablo III, s nímž se počítá na konec roku 2011. První datadisk by měl následovat v létě 2013, ten druhý pak na konci roku 2014.

Co se týče World of WarCraft, postupně se plánuje portugalská verze hry pro nástup na brazilský trh (léto 2011), čtvrtý datadisk (léto 2012), nějaká karetní hra na motivy WoW (podzim 2012), mnohokrát avizovaný film (konec roku 2012 zní vzhledem k neustálým komplikacím dost nereálně) a nakonec snad ještě pátý datadisk, který koncem roku 2014 patrně zakončí celé působení prvního WoW na herním trhu.

Za zmínku ale stojí i plány pro Battle.net, který prý již v létě 2011 čeká zprovoznění trhu s hráčskými mapami, aby tak mohl konkurovat oblíbeným prodejním aukcím komunitou vytvořených předmětů na Steamu. Začátkem roku 2012 by pak Battle.net měl udělat definitivní krok k tomu, aby se své konkurenci postavil, když začne distribuovat hry od dalších vývojářů. Jak upozorňují někteří hráči, klidně by se ale přes Battle.net mohla prodávat a hrát nějaká silná značka ze stáje Activision/Blizzard - proč ne třeba další Call of Duty?

Jak upozorňují někteří hráči, časování nějakých produktů se zdá trochu podezřelé - třeba že by Blizzard svoji novou značku, kterou bude třeba masivně tlačit reklamou, vydal ve stejném období jako poslední datadisk pro World of WarCraft. Stejně tak je zvláštní, že by firma neměla dlouhodobější plány - co třeba mnohokrát propírané řeči o WarCraftu IV nebo konzolové verzi Diabla III?

Na celý obrázek se můžete podívat zde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

See 4 more

StarCraft II: Heart Of The Swarm

Video Game

StarCraft II: Wings Of Liberty

Video Game

World of Warcraft

PC, Mac

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments