Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Valve dělá na free-to-play hře

DOTA2 bude zadarmo?

V pátek jsme psali, že Valve oficiálně potvrdilo svou účast na gamesconu v polovině srpna. A hodně jsme spekulovali, co tam asi budou představovat. Teď už by to mohlo být jasnější. Podle všeho totiž pracují na nějaké free-to-play hře - tedy na hře zdarma, ve které si můžete nakupovat vylepšení a podobně.

Není to tak dlouho, co se několik free-to-play her objevilo na Steamu. Dalo se tedy čekat, že se Valve někdo zeptá, zda také nepracují na nějaké takové své vlastní hře, na což Doug Lombardi řekl velice stručné a výstižné: "Ano."

"V některých oblastech světa vydělávají free-to-play hry mnohem více peněz než tradiční hry," řekl. "Tenhle trend pořád pokračuje a věříme, že i bude pokračovat do budoucna. Na Steam přijdou ještě další free-to-play hry, které budou využívat mikrotransakce."

V nabídce Steamu se objevilo nejprve pět her zdarma: Spiral Knights, Forsaken Worlds, Champions Online: Free for All, Global Agenda: Free Agent a Alliance of Valiant Arms. Valve samozřejmě vydělává na každé mikrotransakci, ze kterých získávají procenta.

Ačkoliv nevíme, která hra přímo od Valve by mohla být free-to-play, jedna se vlastně úplně dokonale nabízí: DOTA2.

Více se asi dozvíme právě na gamesconu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dota 2

PC, Mac

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments