Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Proč Valve nemluví o HL2: Episode Three?

Nebo to snad bude Half-Life 3?

Valve se nijak nevyžívá v tom, že neustále odkládá další hru ze série Half-Life. Takhle to alespoň řekl Gabe Newell v rozhovoru s fanouškovskou stránkou Podcast 17.

"Doporučil bych všem fanouškům, aby vždy, když chtějí porozumět našim krokům, zvážili jednu důležitou věc," řekl Newell. "Kdykoliv se snažíme na něco přijít nebo udělat zásadní rozhodnutí, bereme ohled především na to, kolik z našich zákazníků z toho bude profitovat."

"Rádi bychom třeba vyráběli linuxové klienty, ale vždy, když na to přijde řeč, musíme to porovat s dopadem, jaký by měla stejná časová investice do rozvoje našich her pro PC a Mac OS X nebo třeba Xbox 360," řekl Newell.

"Když jsme nedávno začali podporovat PlayStation 3, bylo to hlavně proto, že Sony se rozhodlo být k nám vstřícnější než většina konzolových firem obyčejně bývá, co se týče designování internetových klientů. Ale my jsme se také museli rozhodnout, že nám to za to stojí."

Jak si to vyložit? Že Valve teď cítí větší potenciál pro úspěch s jinou hrou či sérií než Half-Life?

Jeden z moderátorů Podcast 17 se Newella také zeptal, zda se přiklání k těm, kdo by chtěli hru pojmenovat Half-Life 3 nebo naopak Half-Life 2: Episode Three. Ačkoliv Newell na tuto otázku přímo neodpověděl, během celého interview dál soustavně používal spojení Half-Life 2: Episode Three. A proč že nám Newell vlastně nic nechce říct?

"Jsem v herním byznysu, vždycky mám problémy z toho, že někde něco řeknu a pak se mi ty moje výroky vrátí a sesypou na hlavu. Naposledy jsem někde řekl, že jsme skončili se singleplayerovými hrami, a pak jsem to musel vysvětlovat ještě dva další týdny," řekl Newell.

Kompletní textový přepis rozhovoru v angličtině naleznete zde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Half-Life 2

PS3, Xbox 360, Xbox, PC

Half-Life 2: Episode 3

PS3, Xbox 360, PC

See 2 more

Half-Life 2: Episode One

Video Game

Half-Life 2: Episode Two

Video Game

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments