Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Valve promluvili o Half-Life

Skončili s touto sérií?

Takové nicneříkající zprávy obvykle přecházíme, ale tentokrát uděláme výjimku. Kdy ostatně jindy, než u jedné z nejslavnějších her všech dob, na kterou každý čeká?

Reportér serveru AusGamers totiž dnes oslovil Valve, jestli ještě někdy vůbec uvidíme pokračování Half-Life. PR manažer firmy Doug Lombardi, který podobné dotazy běžně nechává bez komentáře nebo je zcela ignoruje, se asi dobře vyspal, protože ho to - kupodivu - přimělo ke konkrétní reakci:

"Ano, jednoho dne [něco k Half-Life] spatříte. S dobrodružstvími Gordona Freemana jsme ještě neskončili," konstatoval mluvčí Valve. S obligátním dodatkem, že více k tomu zatím nemůže dodat, ale že máme být trpěliví.

Je to vůbec poprvé za posledních pár let, co někdo z Valve jednoznačně konstatoval, že chystají nástupce Half-Life. Ba co víc, dokonce víme, že se v něm bude vyskytovat starý známý hrdina. Poslední Episode Two pro HL2 vyšlo na podzim 2007, tedy před třemi a půl roky.

Když se nedávno žurnalisté zeptali jednoho zaměstnance Valve, na co se budou soustředit po vydání Portalu 2 koncem dubna, odvětil, že jejich další hrou se nejspíš stane DoTA 2.

Vypadá to, že studio, finančně navěky zajištěné díky příjmům ze Steamu, se s dalším Half-Life vymazluje úplně stejně jako Blizzard s novým Diablem. Je ve shodné pozici - netlačí ho čas ani finance, může v naprostém poklidu zkoušet milion herních prototypů, pak je zase odmítat a nechávat vše tvořit znovu od základů, a tak pořád dokola. Zkrátka Valve jsou na sebe maximálně nároční (což je dobře, jen by se to nemělo přehánět), protože od této série každý čeká jen to nejlepší. Přijít s něčím obyčejným by po těch letech bylo veliké zklamání...

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Half-Life 2: Episode Two

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments