Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Valve: PS3 je nejotevřenější konzole

Společnost otočila o 180 stupňů.

Valve je samé překvapení. Ačkoliv to není tak dlouho, co Gabe Newell o PS3 řekl, že je "ztrátou času" (a pak se za to omluvil), teď jeho společnost tuto konzoli blahořečí.

Začalo to přítomností Gabe Newella na konferenci Sony, kde ohlásil příchod Portal 2 na PS3 a řekl, že z konzolových verzí bude ta na PS3 nejlepší. Teď Valve tvrdí, že je PS3 nejotevřenější konzolí.

"Jsme fanoušky otevřených platform," řekl Erik Johnson z Valve. "Otevřené platformy jsou pro zákazníky to nejlepší a PS3 se zdá jako nejotevřenější z konzolí."

"Chceme, aby si mohli hráči mezi sebou povídat, zejména pak u hry jako je Portal 2 - aby si mohli vzájemně sdělovat své zážitky. Proto chceme přenést něco jako je Steam na PS3."

Nejde ale jen o povídání. Jde také o updaty přímo do hry, které například u Microsoftu musejí procházet schvalovacím procesem. "Team Fortress 2 bylo vydáno na PC a Xboxu. Na PC jsme do hry připravili 120 updatů, na Xbox verzi jich vyšlo jenom pět." Důvodem bylo, že 120 updatů by prostě Microsoft nepřijal.

Načež přichází Sony, která s Valve spolupracuje a umožní jim vytvořit platformu podobnou Steamu - přes kterou do své hry mohou libovolně nahrávat updaty, umožnit hráčům jejich her spolu komunikovat a další věci.

Erik Johnson dokonce naznačil, že by na PS3 mohly vyjít i starší hry od Valve jako je Left 4 Dead. "Jistě, je to možné, ale teď se nejvíc soustředíme na Portal 2."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Portal 2

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments