Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Valve se singleplayerem nekončí

Jen do něj přidají online funkcionalitu.

"Portal 2 je s největší pravděpodobností poslední hrou od Valve s izolovaným singleplayerovým zážitkem," řekl Gabe Newell, jak jsme psali minulý týden. Nepřekvapivě se kolem toho strhla velká diskuze a šéf Valve tak vysvětlil, jak to vlastně myslel.

„Singleplayer je skvělý, ale my musíme zároveň brát v potaz to, že máte přátele a my to chceme propojit. Takže to není o tom, že bychom se nadobro vzdali singleplayeru, jde o to, že existuje spousta prvků a možností, které musíme přidat do singleplayeru," řekl Gabe Newell v rozhovoru na YouTube.

Newell také věří, že zábava obecně je mnohem hodnotnější, když je sociální, když je sdílena s přáteli. Podle něj je Portal 2 dobrým příkladem toho, jak vytvářet společné a propojení hraní – což prý vychází z toho, co se ve Valve za poslední roky naučili (zřejmě se sérií Left 4 Dead?).

Tradiční singleplayer tedy v podání Valve zřejmě v brzké době neskončí, jen bude více a více propojen online prvky – trend, který se obecně dotýká všech her, bez ohledu na žánr (např. Autolog v Need for Speed). Všude jsou žebříčky, kooperace, sociální prvky, přátelé, chat, porovnávání skóre a další online funkce.

Read this next