If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Valve vysvětlují, proč ještě neoznámili Half-Life 3

Neoholí se Gabe Newell, dokud ho nedopečou?

Masový protest hráčů Half-Life na Steamu kvůli absenci informací o třetím dílu opožděně přinesl své ovoce. Šéf Valve Gabe Newell s novou image s vousy poskytl rozhovor Penny-Arcade, kde se na toto kontroverzní téma poprvé vyjádřil.

"Uvědomujeme si, že lidé naše série milují a že je to už pěkně dlouhá doba, co jsme o některých nemluvili. Ale snažíme se, abychom se u každého pokračování posunuli vpřed a nešlo jen o pravidelné nové ročníky."

A proč tedy Valve několik let mlčí konkrétně o Half-Life 3? Podle Newella se poučili z minulosti a opakovaných odkladů druhého dílu, což jim mnozí dali patřičně sežrat.

"Pokoušíme se být opatrní, abychom fanoušky na něco přiliš nenatěšili a pak je nezklamali. Rozhodli jsme se vydat trochu jiným směrem a chceme mít hry více dopečené, než s jejich oznámením poblouzníme veřejnost," vysvětlil šéf Valve jejich novou filozofii, která dává logiku, ale asi toho moc nezmění na nespokojenosti hráčů s tím, že o klasice všech klasik neslyšeli nic nového už téměř pět let.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Half-Life 2: Episode Two

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments