Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Velká hra od THQ pro Natal

Měla by stát až 40 milionů dolarů.

THQ přemýšlí nad velkou hardcore hrou pro Natal, jejíž vývoj by měl stát až 40 milionů dolarů. Zatím ve vývoji ale není - čeká se na velkou uživatelskou základnu Natalu. To řekl serveru CVG viceprezident THQ pro core hry, Danny Bilson.

Bilson nosí v hlavě koncepty a nápady, jak využít Natal pro hardcore hru perfektním způsobem, ale THQ vyčkává, jak se bude Natal prodávat. Jeho koncept prý využívá Natal naplno, ale aby investovali 30 - 40 milionů dolarů do hry pro tak specifické publikum, musí být uživatelská základna obrovská.

Bilson dodává: "Potenciál pro hardcore by byl, ale po kreativní stránce jsem stoprocentně zaměřen na hardcore. Takže můj nápad je velká hardcore hra. Myslím ale, že musíme počkat na uživatelskou základnu, abychom obhájili utracení tolika peněz. Protože můj nápad je opravdu nákladný nápad."

THQ má mimo jiné jednu "úžasnou" hru pro Natal, která vyjde tento rok. Podle Bilsona je z ní Microsoft "opravdu nadšený". A pak také několik rodinných hříček.

Řekněme, že ke konci roku bude na trhu nějakých 45 milionů Xboxů 360. Pokud by si Natal během Vánoc pořídilo 20 procent majitelů X360, čítala by základna Natalu nějakých 10 milionů hráčů. Což je poměrně dost. Bohužel to ale asi nebude dost pro tak nákladnou hardcore hru. Nelze příliš počítat s tím, že většina uživatelů Natalu budou hardcore hráči - Microsoft jej bude cílit na "Wii domácnosti" a casual hráče. Potenciál pro hardcore hry tam určitě bude, ale otázkou je, kdo bude natolik odvážný a využije jej?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments