Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Velké propouštění v Raven Software

Tvůrci Wolfensteina jsou v nesnázích.

S horkou akční novinkou na herním trhu, FPS Wolfenstein, se evidentně váže spousta mrzutostí pro všechny na projektu zainteresované. Spolutvůrci multiplayerové části hry - Endrant Studios - skončili už dříve, aby podobný osud aktuálně stihnul i některé zaměstnance z řad Raven Software, kde právě Wolfensteina primárně vyvíjeli.

Některé zprávy mluví o třech desítkách propuštěných vývojářů, jiné dokonce o třetině z početného, 180 lidí čítajícího vývojářského týmu. V téhle souvislosti má dojít k redukci počtu interních týmů, nyní mají mít v Raven Software pouze dva, namísto původních tří.

Vydavatel Activision sice oficiálně tvrdí, že změny v jejich pobočce, tedy v Raven Software, jsou důsledkem jakési restrukturalizace firmy. Nicméně kuloární zprávy naznačují, že za tímhle krokem bude především komerčně neúspěšné přijetí Wolfensteina, tedy slabé prodeje. Navíc jeho rozpočet se - oproti původním předpokladům - výrazně navýšil. Vše souvisí také s odkladem vydání dalšího projektu od Ravenů - střílečky Singularity.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Wolfenstein

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Comments