If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Věrohodné spekulace o PlayStation 4

Každá hra se poprvé bude muset autorizovat na PSN.

Zvěstmi o nové generaci konzolí se internet plní týden co týden a všechna média je ochotně přetiskují, aniž by to měla ověřeno z vícero zdrojů. Ale když s něčím takovým přijde Kotaku, je potřeba postavit se do pozoru, protože to je spekulace úplně jiné, výrazně věrohodnější kategorie.

PlayStation 4 podle něj má nést kódové označení Orbis (jen pracovní název) a přijít na trh o Vánocích 2013. Že by tedy všechny dosavadní popření od Sony byly jen vypuštěnou kouřovou clonou pro zmatení konkurence?

Konzole prý nebude mít zpětnou kompatibilitu s PS3 ani nebude podporovat bazarové hry. Každá hra má být při svém prvním spuštění povinně autorizována, resp. prolinkována s vaším účtem na PSN, což majitelům her z druhé ruky trochu zkomplikuje život. Nedostanou kompletní obsah, spíš jen něco jako omezenou zkušební verzi nebo část hry, dokud nezaplatí poplatek Sony za odemčení všeho.

PS4 navzdory všemu ale má mít mechaniku Blu-Ray, takže hry i nadále půjde koupit jak v kamenných obchodech, tak koupit a stáhnout přes internet. Uvnitř mašinky má být procesor AMD x64 a grafický čip AMD Southern Islands, údajně schopný zobrazovat hry až do rozlišení 4096x2160 a podpory 3D v 1080p.

Vybraní tvůrci her prý mají mít vývojářskou verzi konzole k dispozici od začátku letošního roku. Vše jsou ale zatím pouze spekulace, nic z toho není oficiálně potvrzeno.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PS3
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments