If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Video z nového enginu výrobce Deus Ex

Zlevní a zkrátí dobu vývoje.

Jednotliví výrobci her se vzájemně nemusí zrovna milovat, ale na jednom se vzácně shodnou: současné velké hry jsou příliš drahé a jejich tvorba trvá moc dlouho. S tímto na vědomí byl navržen nový engine Luminous, který slibuje zlevnit výrobu až o 30 procent a zkrátit vývojový cyklus.

Současně přitom tato technologie podporuje nejmodernější efekty. Například DirectX 11, simulace vlajícího oblečení, tekutin a odrazů počítané v reálném čase.

Luminous engine je práce japonského Square Enix, který byl vydavatelem Deus Ex: Human Revolution. Zatím se neví, která hra ho využije jako první, ale příští díl Deus Ex by to teoreticky klidně být mohl. Oproti tomu nový Thief od Eidos Montreal to s největší pravděpodobností nebude, protože už je touhle dobou tak v půlce vývoje.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Nové metody pro detaily na 3D modelech objektů zařídí nevídané věci. "Pokud vezmu fotku a poté vytvořím ty samé objekty ve hře s těmi správnými materiály, výsledná scéna má velmi blízko skutečnosti, protože používá fyzikální parametry reálného světa," řekl dříve vývojář pro EDGE.

Vidět to můžeme nejen na krátkém videu, ale i na srovnávacích obrázcích, které sehnal magazín Develop. Otázkou je, zda je vlastně taková fotorealistická grafika pro hry žádoucí a jestli nebude občas poněkud nudná, srovná-li se s umělecky vyšperkovanými a barevnějšími levely. Na druhou stranu, hodit by se dle těchto ukázek mohla například pro hororové FPS typu Condemned.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Deus Ex: Human Revolution

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments