If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Vojákům se nelíbí Afghánistán z MoH

Veterán popírá reklamní sdělení EA.

Naši recenzi na Medal of Honor jsme napsali už v pátek, ale kdyby ji psali vojáci, kteří byli nasazeni v Afghánistánu, asi by byli o dost přísnější.

Benjamin Busch, veterán z války v Iráku a bývalý pěšák americké armády říká, že EA se snaží v reklamních kampaních tvrdit, že hra dokáže zprostředkovat atmosféru z války. To se jim ale nikdy nemůže podařit. "Nelíbí se mi, že je v Medal of Honor válka v Afghánistánu, protože i když je to fikce, snaží se napodobit skutečný konflikt ve hrách," řekl. "Hraní a riskování vašeho života, to je dost rozdíl."

Říká, že při hře nic neriskujete. "Představte si, jak by se vám hrálo, kdyby vás každou vteřinu zabil neviditelný sniper. Pokaždé, když začnete hrát. Jak by vás to frustrovalo. Taková hra by moc populární nebyla, protože takhle umírat není fér - asi jako válka."

Ve svém textu, který napsal na internet, uvažuje nad tím, jak skvělé by bylo, kdyby se ve válce mohl voják schovat, aby se mu zregenerovalo zdraví - třeba po pár střelách do hlavy...

Vývojáři z Danger Close Games, kteří singl kampaň Medal of Honor vytvořili jako interní studio EA, zatím říkají, abyste si hru nejprve vyzkoušeli, než ji budete kritizovat (což není úplně konkrétně reakce na tohoto vojáka, ale dá se také vztáhnout). Vrátili se také k tomu, proč pozměnili v multiplayeru stranu Taliban na "nepřátelské vojsko". "Je to kvůli starší generaci lidí, kteří hry nehrají a nevyznají se v nich. Takhle jim přišlo, že v té hře prostě můžete hrát za Taliban a zabíjet americké vojáky," říkají.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Medal Of Honor

PS3, Xbox 360, Nintendo GBA, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments