If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Výborná DRM ochrana Alpha Protocol

SEGA osvětlila ochranu PC verze.

SEGA prozradila, jakou DRM ochranu bude mít PC verze hry Alpha Protocol.

Obsahovat bude systém s názvem Uniloc: SoftAnchor, který sice vyžaduje online aktivaci, ale pouze jednou po první instalaci. Dále už můžete klidně hrát bez internetového připojení a dokonce nemusíte mít ani disk v mechanice.

Tuto ochranu bude obsahovat i Steam verze hry. Na obalu bude navíc napsáno, že hra vyžaduje internetové připojení, aby všichni potenciální zákazníci o online aktivaci byli informováni.

Online aktivace může být použita naráz na pěti počítačích a může být snadno deaktivována přes jejich servery - to v případě, že byste například potřebovali hru přeinstalovat na jiný počítač a podobně.

Dobrou zprávou také je, že SEGA počítá s tím, že po nějaké době vydá patch, jež tuto ochranu ze hry odstraní (říkají, že zhruba po 18-24 měsících). To pro případ, že by se někdy v budoucnu vypnuly servery, které online aktivaci zajišťují.

Dokonce pokud nemáte internetové připojení přímo na PC, na které budete Alpha Protocol instalovat, SEGA nabízí také možnost hru aktivovat na jakémkoliv jiném počítači s internetovým připojením. Jednoduše vám hra nabídne nahrát potřebné soubory například na USB Flash disk a data pak přesunete na připojeném počítači na web SEGA, která hru aktivuje, upravená data vám vrátí a ty pak nahrajete do počítače bez připojení.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Alpha Protocol

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
PC
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments