Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Vyšel velký patch pro Civilization V

Intro i nadále zůstává stejně otravné.

Civilization V se dočkala prvního velkého patche, který opravuje primárně uživatelské rozhraní, hratelnost a umělou inteligenci. Menších úprav doznal také multiplayer a modding.

Z velkých úprav, které zasahují do samotné hratelnosti, jmenujme například novou možnost pro dělníky, které lze nyní přinutit ignorovat manuálně vytvořená vylepšení – dělníci nebudou v automatickém módu měnit to, co jste na daných políčcích udělali vy.

Přibyla také možnost prodávat budovy v městech. V pozdějších fázích hry se tak můžete zbavit budov, které již nepotřebujete. Velkého zlepšení doznalo také stavění cest, které by nyní mělo být mnohem logičtější. Výsledkem by neměly být jen lepší a rychlejší cesty, ale také výrazný nárůst výkonu, který byl potřeba pro počítání tvorby cest.

Zlepšeno bylo i zobrazování vojenských jednotek mezi tahy – kamera by tak neměla skákat po mapě tak divoce, jako předtím. Hra také nově nabídne tlačítko „Ještě jeden tah." i pokud prohrajete, ale jste stále naživu.

Patch dále opravuje spousty bugů a měl by napravit i časté padání hry. Bohužel neopravuje otravné intro, které stále nelze přeskočit okamžitě, ale až hra načte menu. Kompletní seznam oprav je k nalezení na Steamu.

Společně s patchem vyšly i dříve oznámené DLC – Mongolové jsou zdarma, Babylon stojí 3,49 euro.

Read this next