Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Doom 4 vyjde dřív než Rage

Vývoj nebude tak dlouhý.

Šéf id Software a herní legenda, John Carmack, řekl anglickému časopisu Official PlayStation Magazine, že na čtvrté pokračování kultovního Doom nebudou hráči muset čekat příliš dlouho.

Carmack porovnával Doom 4 se stále vyvíjeným Rage. Rage bylo oznámeno na QuakeConu v roce 2007 a datum vydání je zatím stanoveno na „někdy v r. 2011." Doom by se měl stihnout za podstatně kratší dobu.

„Doom tým v současné době maká na plné obrátky na technologickém základu hry – nemůžu o tom moc mluvit, ale jede to plnou parou vpřed." Říká Carmack. Dále dodává: „Nemělo by to zabrat tak dlouho, jako Rage. Pracuje se na tom naplno a vypadá to dobře."

Doom 4 by měl mít v sérii zvláštní místo. Ředitel id Software, Todd Hollenshead minulý rok řekl: „Není to pokračování třetího dílu, ale není to ani reboot. Doom 3 byl svým způsobem reboot. Tohle bude trochu jiné."

Hra bude poháněna enginem idTech 5, který používá i Rage. V roce 2008 Carmack sebevědomě prohlásil, že Doom 4 bude vypadat třikrát tak lépe, než Rage a že poběží ve třiceti snímcích za sekundu. Internetem také létají spekulace, že by mohl být Doom 4 návrat ke kořenům a odklon od hororové trojky. Hratelnost by se prý měla podobat více Doomu 2.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

DOOM 4

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments