Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Vznikla petice za LAN ve StarCraft II

Fanoušci se zlobí. A hodně.

Skoro se to dalo čekat. Když Blizzard před dvěma dny prozradil, že hra StarCraft II nebude obsahovat LAN verzi multiplayeru, strhla se doslova bouře. A také vznikla petice za navrácení LANu do hry. V době psaní tohoto článku měla petice už celkem 18 800 podpisů a navyšují se téměř geometrickou řadou.

"I když spousta fanoušků hry má internetové připojení s dostatečnou rychlostí, aby bylo možné hrát bez lagů, existuje také spousta hráčů, kteří tak rychlé připojení nemají. Nebo by si prostě chtěli zahrát s kamarádem nebo sourozencem, kteří jsou ve stejném domě," píše se v textu petice. "LAN rozhodně není nijak drahý upgrade a jakmile jej už máte, je váš. Internet je něco, za co musíte každý měsíc platit a když nastane nějaký špatný měsíc, třeba si místo měsíční splátky na internet raději koupíte něco k jídlu. LAN je to, kvůli čemu se původní StarCraft stal tak moc populární. Prosím, neignorujte dědictví původní hry."

Na samotnou petici ještě Blizzard nereagoval, ale komunitní manažer Blizzardu řekl pár slov na reakce fanoušků. "Pirátské servery komunitu rozdělují a rozhodně ji nespojují. Battle.net přivede všechny hráče StarCraftu II dohromady. Navíc čím víc lidí bude na Battle.net, tím víc se od nás bude požadovat ještě dále vylepšovat multiplayer této hry. Skvělým příkladem je náš World of Warcraft, který od prvního dne neustále vylepšujeme. Rozhodně bychom se LANu nezbavovali, kdybychom si nebyli jistí, že hráčům můžeme nabídnout něco ještě lepšího."

P.S. - než byl tento článek dopsán, přibylo dalších 500 podpisů

Read this next