If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Warneři koupili tvůrce Batmana

Chtějí mít studio Rocksteady jen pro sebe.

Warner Bros. dnes oznámili, že zakoupili většinový podíl akcií v britské vývojářské firmě Rocksteady, tedy autorech úspěšné third-person akce Batman: Arkham Asylum z loňského roku.

"Rocksteady s Batmanem předvedli svou profesionalitu a neobvyklé vývojářské schopnosti," zdůvodnil to prezident Warneru, Kevin Tsujihara. Podle něj jde o taktický krok, který vítá i druhá strana.

Vzhledem k vynikajícím prodejům Batmana (přes 2 miliony kusů) už má oznámeno pokračování. Je proto logické, že Warner Bros si schopné vývojáře chtěli pojistit a získat garance, že studio nezačne souběžně pracovat na dalších projektech i pro jiného vydavatele, což by tříštilo jeho síly. Pro Rocksteady je zase dnešní událost odměnou a příslibem finanční zajištěnosti za to, jak úspěšná a kvalitní jejich hra byla.

Pod křídla Warner Bros už po akvizicích za poslední tři roky patří třeba Traveller's Tales (autoři série LEGO Star Wars nebo milionového LEGO Batmana), dále Snowblind Studios (na příští rok chystají nějakou hru s licencí Pána prstenů) a konečně také Midway Games, autoři Mortal Kombatu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Batman: Arkham Asylum

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Batman: Arkham City

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Agarwel Idiriz

Contributor

Comments