If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

We Dare

Flaška je levnější a přímočařejší, ale i toto zabaví.

Kromě záplavy áčkových titulů na jaře zčeřila vody videoherního dění lehce lechtivá reklama na párty hru We Dare pro Wii. Určitě většina z vás zaregistrovala článečky typu Swingers hra od UbiSoftu. Krátce po uveřejnění reklamního videa se v bulvárních médiích rozjela slušná masáž. Zejména ve Velké Británii dosáhla takových rozměrů, že se UbiSoft rozhodl We Dare na místním trhu raději nevydat.

Herní koncept je velmi jednoduchý – vytvoříte si svého avatara, kterého můžete obléknout do sexy minišatiček nebo montérek. Vyberete, jakou náladu má osazenstvo místnosti, kolik máte času a hra vám nabídne vhodná klání. Mám pocit, že volba nálady moc velký vliv na nabízené minihry nemá, proto je lepší, když si naklikáte kategorie miniher sami a vytvoříte si individuální plán. Nakonec si vyberete, zda chtějí soupeřit všichni proti všem, nebo muži proti ženám. Nám se osvědčil boj mezi pohlavími, který měl větší šťávu, než když hrál každý sám za sebe.

Prodloužená verze traileru

Hlavní obrazovka ukazuje jednotlivé postavičky sedící na rudém kanapi a jedna z nich vybírá ze tří navrhovaných soutěží. V té se všichni, nebo jen jeden pár, utkají a poté z jiných tří nabídek volí další v řadě. Po jednotlivých úrovních se objevují různé osobní otázky a asi podle odpovědí na ně je na konci vybrán pár, který se k sobě nejlépe hodí. Hra se ani jednou nezmýlila a vždy vybrala pravdivě jeden z manželských párů, který s námi testoval, takže to funguje skvěle. Po soutěžích se zobrazují zajímavá fakta z historie sexu. Například, že jediný další tvor kromě lidí, který provádí sexuální styk pouze z důvodu uspokojení, je delfín.

Minihry samotné jsou z padesáti procent tvořené tanečními sekvencemi. Ty nejsou špatné, líbí se mi zasazení do muzikálů a detekce pohybů je také slušná. Taneční pózy, které napodobujete, jsou mírně lechtivé, ale nic, co byste neviděli na vesnické diskotéce. Výběr skladeb odpovídá přibližně tomu, jako když si ze stovek internetových rádií vyberete to s popisem: „Love songs". Další soutěžní kategorií je kvíz, což pro neangličtináře znamená velký problém. Tolik zábavy, jako u kvízu od Buzze, který byl přeložený do češtiny, si ale neužijete. Otázky jsou naprosto nezávadné, takové sušší Riskuj.

Poslední variantou jsou aktivity, které využívají pohybových možností WiiMote nebo Sony Move. Tady už lze vysledovat jistý náboj, ale spíše romantický než erotický. Například se musíte s partnerkou přitisknout k sobě a držet WiiMote jako deštník. Při tom sledujete obrazovku, na které je vidět, jakým směrem padá déšť a vy se nakláníte tak, abyste nezmokli.

Okusování jablka nebo „striptýz", při kterém jde o to stoupnout si na BalanceBoard a následně co nejvíce zredukovat svou váhu, znáte ze zmiňovaného traileru. Ne že by pohybové minihry nebyly zábavné, ale na Wii se jich nachází přehršle a tak originální, jako jsou např. ve Wii Party, tady rozhodně nenajdeme.

Při testování s mou ženou a párem z vedlejšího bytu jsme společně strávili příjemný sobotní večer, pěkně se nasmáli, ale o žádných orgiích nemůže být řeč. Hlavním nedostatkem je malý počet miniher, protože když jsme si dali už třetí kolo, stěží jsme vybrali takovou hru, kterou jsme předtím nezkoušeli.

Pravdou zůstává, že reklamní spoty mají silný erotický podtext a přitom hra obdržela věkové doporučení PEGI 12. Můj názor je, že reklama je pro titul, který je vhodný pro děti od dvanácti let, trochu moc otevřená. Na druhou stranu, obsah na samotném DVD nesahá po kotníky ani oblíbené pubertální flašce. Prostě marketingové oddělení UbiSoftu odvedlo velmi dobrou práci, protože se o We Dare mluvilo všude.

VERDIKT: Chytře udělaná reklama zmátla spoustu lidí a rozvášnila ochránce dětí. Ve finále jde o hrstku párty her, která má sice trochu jiný náboj než obvykle, ale žádná Sodoma to není. Večer zpříjemnit dokáže. Za plnou cenu bych si ji nekoupil, nejlepší volbou je si ji půjčit. Vydrží totiž na jedno až dvě hraní a pak rychle omrzí. Flaška je levnější a přímočařejší.

4 / 10

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Find out how we conduct our reviews by reading our review policy.

In this article

We Dare

PS3, Nintendo Wii

Related topics
About the Author
Pavel Oreški avatar

Pavel Oreški

Redaktor

Čas s hrami už počítám na dekády, neodmítám žádný žánr, zajímá mě hratelnost a originalita.

Comments