Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Wii U Nintenda bude pohánět Origin od EA?

Byl by to dost zajímavý zvrat.

Electronic Arts se údajně snaží prosadit svůj Origin jako online službu do připravované nové konzole od Nintenda Wii U.

Informaci prozradil brigádník v EA pro server WiiUGo. Sám se to prý dozvěděl od inženýra, co se trošku rozpovídal v hospodě.

EA by podle všeho chtělo, aby Origin byl důležitou součástí online služeb na Wii U, přes který by nejenže nabízeli digitální verze her, ale také hlasový a video chat, žebříčky nebo seznam přátel. Origin by se prostě na Wii U měl stát to, co je Xbox Live na X360.

Nintendo se ostatně nechalo slyšet, že se snaží, aby byl interface na Wii U mnohem flexibilnější, než byl u jejich předchozí konzole. Podle zdroje serveru WiiUGo se snaží interface přizpůsobit více pro západní zákazníky a kdo by jim v tom mohl lépe pomoci, než jeden z největších západních herních distributorů.

Nintendo chce mít také svůj systém mnohem otevřenější a flexibilnější než jsou Sony a Microsoft se svými konzolemi. Jde totiž o věci, které požadují vývojáři her ze všeho nejvíc.

Stejný zdroj mimochodem tvrdí, že o poskytování online služeb na Wii U mělo zájem také Valve se svým Steamem, ale EA se agresivně snaží zvítězit, aby získali další výhodu proti Steamu a mohli mu tak lépe konkurovat.

Read this next