Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Wii U potvrzeno na Vánoce i pro Evropu

Ohromí zatím tajnými funkcemi - něco jako v tomto panoramatickém demu?

Dosud panovaly určité obavy, jestli nová konzole Wii U nebude následovat praxi 3DS nebo VITA s o pár měsíců opožděným startem ve zbytku světa oproti Japonsku. Nintendo je však dnes zažehnalo.

Na ranní finanční konferenci prohlásil jeho prezident Satoru Iwata, že Wii U dorazí někdy před letošními Vánocemi na všechny hlavní světové trhy - včetně Evropy, Severní Ameriky, Japonska i Austrálie.

Začátkem června bychom měli v Los Angeles zažít znovuodhalení Wii U, protože jak řekl producent Street Fighter X Tekken: "To, co jste viděli na loňské E3, nebylo zdaleka vše, co konzole dokáže nabídnout. Zkoušíme vývojářské kity a některé nové funkce rozšiřují možnosti Wii U. Nejedná se o obdobu Kinectu či podobná zařízení, nýbrž o něco úplně jiného."

Konkrétní pochopitelně být nemohl, jinak by na něj Nintendo poslalo bandu nájemných zabijáků. Avšak naznačil, že Wii U prý bude konzole s tolika a unikátními vlastnostmi, že bude obtížné je všechny předvést, prodat či ukázat v časopisech.

Možná měl na mysli i to, co na nedávném veletrhu CES v Las Vegas ukázalo dosud neviděné panoramatické demo Tokyo Street na Wii U. V něm se příruční tablet používal pro volné rozlížení při jízdě po ulici, čímž jeho displej rozšiřoval zorné pole při plné synchronizaci s pohybem na obrazovce velké televize. Podívejte se sami a nechte pracovat fantazii, jak něco takového půjde využít ve hrách:

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Wii U

Nintendo Wii U

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments