If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Wii U: Jaký má procesor a grafiku?

A co ty nové optické disky?

Na konferenci, kde Nintendo představovalo svého nástupce Wii, se zaměřili spíše na unikátní ovladač s displejem než na samotnou konzoli, která je podle nich jen krabice s hardwarem. Každého hráčem ovšem zajímala právě ta krabice a to, co obsahuje, začíná být jasnější.

Procesor ve Wii U pochází od IBM, ale Nintendo zatím odmítlo zveřejnit jeho taktovací frekvenci a kolik má jader. Víme pouze, že byl vyroben 45nm technologií a vyrábí se v továrně v New Yorku.

Grafickou kartu dodává AMD/ATI. Jde o speciální sadu grafických karet Radeon HD vytvořených pro Wii U. To, že se Nintendo rozhodlo mít ve své konzoli grafickou kartu právě od ATI, asi také není příliš velké překvapení, protože jejich grafiky použili už ve svých předchozích dvou konzolích.

Velkým otazníkem byla také optická média, která bude Wii U využívat. Nintendo už od počátku tvrdilo, že nepůjde o DVD nebo Blu-ray disky, ale o jejich speciální média. Teď už víme, že budou mít 12cm formát a vejde se na ně až 25 GB dat. Mechanika ve Wii U bude podporovat také disky z původního Wii, ale nikoliv Blu-raye.

Konzole samozřejmě bude podporovat 1080p rozlišení, o čemž se mluvilo už zpočátku. Nemluvilo se ale příliš o zvuku. Wii U bude podporovat šestikanálový zvukový výstup v nekomprimovaném formátu pomocí HDMI nebo šestikanálový výstup klasickým AV Multi Out konektorem. Jak se zdá, asi v základním balení nebude podporovat optický výstup.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments