Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Wolfenstein sponzoruje Tarantinův film

Hanebný pancharti mají oficiálního sponzora.

To není příliš obvyklé. Dokonce bychom řekli, že to ještě nikdy nikdo neprovedl. Hra Wolfenstein se totiž stala oficiálním sponzorem posledního válečného filmu Quentina Tarantina Hanebný pancharti.

Tarantinův film a hra Wolfenstein toho příliš společného nemá. Snad možná jen fakt, že se oba odehrávají v alternativní minulosti. Sice jsou film i hra zasazeny do druhé světové války, ale do takové, která ve skutečnosti vůbec neexistovala.

Je to zcela nový druh propagace her a těžko říct, jak bude účinný. Vydavatel Activision v rámci marketingového propojení uspořádal i soutěž, jehož vítěz získá lístky na hollywoodskou premiéru Hanebných parchantů konanou 10. srpna v Los Angeles (soutěž je na GameSpotu, ale je pouze pro obyvatele USA, takže ani nelinkujeme). Hra Wolfenstein vychází v podobný čas, v USA bude k dostání 18. srpna a ve zbytku světa potom 21. srpna.

Takové sponzorství je tedy i dost zajímavý způsob, jak na marketingu a propagaci ušetřit. Plakáty mohou mít film i hra společné (na každém bude zmínka o tom druhém) a všichni se tak dostanou ještě na mnohem více míst a osloví snad i mnohem více diváků/hráčů.

A také je to pravděpodobně další důkaz, jak se všichni snaží v době krize ušetřit.

Read this next