If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

World of Warcraft s mikrotransakcemi

Stanou se důležitou součástí hry.

Na pravidelné konferenci s investory tyto určitě potěšil šéf Blizzardu - Mike Morhaime, sdělením, že společnost vidí v modelu mikrotransakcí budoucnost World of Warcraft (WoW). Mělo by přitom jít o jednu z důležitých částí fungování tohoto MMORPG.

Zbývá připomenout, že model mikrotransakcí už do zde uvedeného virtuální světa nakouknul. A to skrze čerstvě přístupnou možnost zpříjemnit si pobyt ve WoW vybraným společníkem. Jde o doprovod za 10 EUR, doprovod v podobě Pandarenského mnicha, resp. zmenšeného licha.

Morhaime na jedné straně zdůrazňuje, kvůli možným obavám početné hráčské obce, že nakupování předmětů a dalších věcí ve světě World of Warcraft, či dokonce služeb, nebude pro hraní nezbytné. Půjde zkrátka o volitelnou alternativu obohacující hru (potažmo Blizzard, ale o tom nepadla řeč. :o)

V každém případě by mikrotransakce neměly ovlivnit herní prožitek a nepříznivě zapůsobit na hráče, kteří tuhle další investici eventuálně odmítnou. Což se dneska hezky poslouchá, uvidíme, co za pár roků.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

World of Warcraft

PC, Mac

Related topics
About the Author
Comments