If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zaklínač 2 našel distributora

Ale překvapivě mluví jen o PC verzi.

Vedení polského CD Projektu může mít zase o něco klidnější spaní. Po zbavení se polské a maďarské pobočky dnes podepsali smlouvu s distributorem Namco Bandai o vydání PC verze Zaklínače 2 (The Witcher 2: Assassins of Kings) v Evropě.

Skončilo tak dlouhé hledání vhodného partnera. Vývojáři od něj mohou teoreticky dostat finanční injekci coby zálohu před dokončením projektu, jak to obvykle bývá.

Japonský Namco Bandai nicméně nepatří mezi typické vydavatele, kteří by se pouštěli do podobných RPG a už vůbec ne do projektů určených především pro PC. Svou roli tu nejspíš sehrály historické vazby a osobní kontakty, protože Namco převzalo část Atari, které vydalo první díl Zaklínače.

Zvláštní bylo, že tisková zpráva Namco Bandai hovořila pouze o PC verzi Zaklínače 2, díky čemuž se vyrojily spekulace o osudu konzolových verzí. Ty rychle utnul zástupce CD Projektu na Twitteru: "Konzolové verze stále plánujeme, na tom se nic nezměnilo, nejsou zrušeny."

Přesto, po dnešku to na souběžné uvedení hry pro PC, PS3 a X360 příliš nevypadá. Namco Bandai hovoří o vydání PC verze někdy v roce 2011, přitom dosud platilo, že to má být už začátek roku 2011. Že by odklad?

A poslední důsledek dnešního oznámení: Namco Bandai u nás zastupuje Cenega Czech, naposledy od něj vydala např. Tekken 6. Tímto ji může Zaklínač 2 jednoduše spadnout do klína - pokud by nástupnická firma českého CD Projektu neměla na tuto hru předkupní právo a pokud by rychle neobnovila svou (nyní přerušenou, viz předání Alpha Protocolu a Split Second do ConQuestu) vydavatelskou činnost. Update - CD Projekt objasnil ne úplně zřetelnou zprávu Namco Bandai.

Mimochodem, v galerii dva nové obrázky ze Zaklínače 2.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 2: Assassins of Kings

Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments