Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Žaloba má zabránit prodeji Mortal Kombat

Filmový producent nechce prodej MK.

Lawrence Kasanoff má produkční společnost Threshold Entertainment a rozhodl se žalovat společnost Midway, které se v poslední době nedaří příliš dobře a mluví se o tom, že bude prodána Warner Bros. Za 33 milionů dolarů. Toho se Kasanoff bojí, protože tím by velice rychle přišel o sérii Mortal Kombat, která podle žaloby za dobu své existence vydělala kolem 4 miliard dolarů.

Co s ní má on společného? Inu, Lawrence Kasanoff tvrdí, že jenom díky němu je pořád známou a populární značkou. Říká, že když v roce 1993 začal spolupracovat s Midway a navrhl jim, aby Mortal Kombat rozšířili i na plátna kin a udělali televizní seriál, on byl ten člověk, který značku MK rozšířil i mimo videohry. Tvrdí, že on formoval postavy, že on může za jejich současnou popularitu a že vymyslel vůbec celou mytologii a historii vesmíru Mortal Kombat.

Žalobou chce zabránit prodeji Midway a to z jednoduchého důvodu. Jakmile by se společnost dostala pod ochranná křídla Warner Bros., stěží už by mohl s jejich drahými právníky vyjednávat o tom, že by měl mít z Mortal Kombat nějaké peníze. Kasanoff dokonce tvrdí, že z postav jako Liu Kang, Sonya Blade a Scorpiona udělal to, co jsou nyní. Říká, že než přišel on, byly to jen nevýrazné postavičky v bezduché videoherní mlátičce.

Pokud vás podobné žalobičky zajímají, můžete si ji celou přečíst zde.

Read this next