Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Životnost Natalu bude pět let

Velké plány Microsoftu pro technologii.

Aaron Greenberg z Microsoftu prozradil, že mají se svou technologií Natal velké plány, které klidně mohou sahat až pět let do budoucnosti.

Na X10 na něj padla otázka, zda si nemyslí, že je Natal pouze jiná variace na EyeToy, která již existuje pro Playstation 3. Kamera EyeToy totiž také dokáže rozpoznat člověka, s pořádným softwarem by teoreticky mohla dokázat to samé, co Natal. Místo toho ji ale Sony použije pouze na snímání pohybu jejich pohybového ovladače.

"Klidně jsme mohli udělat klasický pohybový ovladač," řekl Greenberg. "Měli jsme ale pocit, že by takový ovladač rušil hráče. Místo toho jsme vytvořili něco, co přináší úplně novou úroveň zážitků z her."

"Teď říkáme vývojářům: Dokážeme vidět ruce hráče, dokážeme vidět, když hýbe nohama, dokážeme sledovat jeho tělo. Rozpozná mojí tvář, rozpozná tvář mé sestry nebo bratra."

Také naznačil, jak velká budoucnost Natal čeká.

"Bohatost této technologie umožní prožívat věci, které dosud nebyly možné. A to nemluvíme jen o tomto roce, ale o vývoji v následujících dvou, třech, čtyřech, pěti letech."

Read this next