Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Finální datum vydání Gran Turismo 5

Konečně stoprocentně jisté.

Datum vydání pro Gran Turismo 5 bylo konečně po letech oznámeno. Hra vyjde skutečně ještě letos a to konkrétně 24. listopadu 2010, jak potvrdila přímo Sony na oficiálním PlayStation blogu. Datum zatím platí pro Severní Ameriku a PAL teritoria, tedy i pro Českou republiku. To nám potvrdila formou tiskové zprávy i Sony ČR.

Prezident Polyphony Digital, Kazunori Yamauchi k oznámení finálního data vydání řekl:

„Gran Turismo 5 je ambiciózní projekt s výzvami a komplexnostmi, díky kterým se z toho stala naše verze vesmírného programu Apollo! Když jsme vytvářeli původní Gran Turismo v roce 1997, chtěli jsme nastavit novou laťku pro žánr závodních her."

„S technologickým skokem na PlayStation 3 bylo naším cílem vytvořit další úžasnou revoluci, která by uspokojila nejen naše vlastní očekávání, ale aby také uspokojila, nebo dokonce předčila očekávání fanoušků. Uspokojit věrné fanoušky Gran Turisma bylo srdcem našich snah a proto bylo velmi obtížné hru odložit, což jsme nebrali na lehkou váhu."

Na závěr se Yamauchi ještě jednou omlouvá všem fanouškům:

„Já se mohu všem pouze omluvit za dlouhé čekání a doufám, že až okusíte bohaté závodní zážitky v Gran Turismo 5, nebudete zklamáni."

Gran Turismo 5 nabídne celkem 1031 aut, ale ne všechna budou k dispozici zdarma. Na kompletní seznam aut se můžete podívat tady.

Ještě dnes napsal tvůrce série, Kazunori Yamauchi na svém Twitteru: „Vypadá to, že datum vydání bude každou chvílí oznámeno." A skutečně nelhal.

Původní datum vydání bylo stanoveno na 3. listopadu, ale to bylo na poslední chvíli zrušeno. Následně probíhaly spekulace, že hra vyjde na konci prvního týdne v prosinci. Nakonec se dočkáme přece jenom o trochu dříve.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Gran Turismo 5

PS3

Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments