Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Risen 2: Dark Waters

Se střelnými zbraněmi v pirátském tónu.

Vývojáři v Piranha Bytes aktualizovali oficiální web Risen 2 a odhalili podtitul tohoto RPG - Dark Waters. Risen 2 by měla být první hrou Piranha Bytes, ve které se budou vyskytovat střelné zbraně a celá hra má mít pirátský podtón.

Ve hře se ujmeme role bezejmenného hrdiny z předchozího dílu Risen, ovšem tentokrát se nekoná žádná ztráta paměti jako v sérii Gothic. Hrdinu tak budou trápit vzpomínky na minulost. Současný hrdinův domov, přístavní městečko Caldera, je poslední baštou Inkvizice, která má stále za úkol poražení titánů.

V Risen 2 bude na hráče čekat spousta nových tváří, ale vrátí se například přítelkyně Patty, díky které si hrdina vzpomene na svůj osud. V Caldeře potká hráč také Carlose, bývalého velitele vojáků a ten prozradí, že otec Patty, Gregorius Stahlbart objevil způsob, jak plout oceány tak, aby se jeho loď nepotopila. Hráč se tak připojí k Patty a bude hledat jejího otce a opět zachraňovat svět. Příběh by měl mít obecně mnohem silnější dějovou linii, která hru lépe požene kupředu. V pozdějších fázích hry bude děj volnější, na rozdíl od striktního začátku.

Ve hře nebude chybět také možnost rychlého cestování i na pevnině, nejen mezi ostrovy. Těch má být několik a každý má mít svá specifika – různá klimata a k nim odpovídající faunu a flóru. Jednotlivé ostrovy od sebe nebude dělit jen voda, ale také loading, který má snížit nároky na vyžadovanou paměť.

Kromě pušek si v Risen odbudou premiéru i kanóny, které budou hráč moci ovládat. Ty budou ovšem pouze na předem určených místech a užitečné budou především v boji proti přesile. Jako všechno ostatní, tak schopnost ovládat pušky i kanóny se budete muset nejdříve řádně naučit. Celý, mnohem větší a realističtější svět bude posetý truhlami. Žádná z nich se ale nemá povalovat na zemi jen tak, bez příběhového pozadí. Každá truhla bude někomu patřit.

Realističtější svět si žádná také realistické a uvěřitelnější úkoly. Ty mají být komplexnější a s více možnostmi řešení. Chybět mají naopak úkoly, kdy vás postavy posílají od čerta k ďáblu přes půl světa. Stejná péče o uvěřitelnost a realismus je věnována i samotnému prostředí a grafice. Oblaka již nebudou pouhou texturou, postavy na schodech budou stát skutečně na jednotlivých schodech, přibude bump mapping pro lepší plastičnost textur a tak dále.

Velké změny se dočká výzbroj hrdiny. V Risen 2 již nebudou pouze kompletní celky jako v předchozích hrách od Piranha Bytes, ale hráč si bude moci vybrat jednotlivé boty, kalhoty, rukavice a další části zvlášť. Všechno bude navíc možné v rámci možností kombinovat.

Postavy i monstra budou mít ve hře denní a noční režimy, kdy ve dne hráč potká jiné obyvatele a monstra, než v noci, nebo budou na jiných místech. Ostrovy Risenu 2 nebudou obývat jen fantasy monstra, ale i reálná zvířata – pavouci, divočáci, opice a další kousky.

Tyto a další informace přinesla česká fanstránka risen.cz, která je čerpala z aktuálního preview v německém časopise PC Games. Risen 2: Dark Waters je již z osmdesáti procent hotovo. Měl by podle informací obchodu Xzone vyjít ještě letos pro PC, X360 a nově také PS3, zjistil dnes Eurogamer.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Risen 2: Dark Waters

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments