Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Žonglování s třemi DVD u instalace RAGE

Jak postupovat při nedostatku místa na disku?

RAGE bude hrou s rozsáhlým otevřeným světem a zároveň první hrou na novém enginu id Software. Výsledkem kombinace obojího jsou enormní nároky na to, kolik zabere místa, kvůli čemuž museli vývojáři získat patřičné výjimky u Sony i Microsoftu.

U PS3 verze si musíte z Blu-Ray disku povinně nainstalovat na harddisk 8 GB dat, což je určitě nestandardní. Tvůrci v rozhovoru pro Eurogamer odmítli potvrdit, jestli za to může nedostatečná rychlost mechaniky u PS3 nebo něco jiného, pouze upřesnili, že jde o textury v té nejvyšší kvalitě.

To na X360 mají život složitější kvůli DVD s menší kapacitou, takže RAGE se bude rozprostírat na celkem 3 discích. Jenže tady existuje i jiný problém s mnoha různými modely konzole, která ani harddisk mít nemusí, často mají menší velikost než u PS3, nebo ty externí můžete mít plné, bez desítek GB volného místa. Jak se s tím tedy id Software vypořádali?

"Nemusíte instalovat obsah všech tří disků naráz. Když trpíte málo místem, nainstalujte si jen první DVD. Když se dostanete do poloviny singleplayeru, klidně můžete první disk úplně odinstalovat a nahradit ho na vašem harddisku nainstalováním dat z druhého DVD s druhou polovinou hry, abyste RAGE mohli dojet. Třetí disk bude jen pro multiplayer, takže na něj místo dělat nemusíte," vysvětlil žonglování Tim Willits.

Celý rozhovor je na Digital Foundry. Nenastal už čas přejít na digitální distribuci?

Read this next