Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zrušený Star Wars Battlefront 3 byl už hotový

Proč LucasArts kdysi utnuli i rozpracovanou čtyřku?

Pohřebný třetí díl multiplayerové sci-fi akce Star Wars Battlefront nikdy nebyl oficiálně oznámen. Z mnoha různých uniklých videí si ale člověk podivoval nad tím, že hra vypadala prakticky dokončená. A skutečně tomu tak bylo, jak vyšlo najevo z dnešního skvělého tématu na sesterském serveru GamesIndustry, v němž se spoluzakladatel studia Free Radical Design ohlíží do minulosti.

"S LucasArts jsme měli perfektní vztahy, žádné dohadování jako s jinými vydavateli, a [nejmenovaný Battlefront 3] se v roce 2007 rýsoval v to stát se naším největším projektem. Jenže ve 2008 se v LucasArts kompletně změnilo vedení, nastavilo nové směřování firmy a zrovna v tu dobu se nám nepovedlo splnit milníky vývoje a platby za práci se začaly opožďovat," vzpomíná Steve Ellis.

Pod tlakem úsporných opatření a s přetrvávajícími problémy v tvorbě tak velkého projektu se LucasArts rozhodli Star Wars Battlefront 3 zrušit, přestože hra jako taková byla už prakticky hotová a pouze zbývalo její finální testování. Stejně tak byl zrušen už i rozpracovaný čtvrtý díl Battlefrontu, kvůli němuž nabrali posily.

"LucasArts tehdy neměli peníze na marketingovou propagaci Battlefrontu 3 a zastávali názor, že než vydat něco potichu, tak bude lepší raději hru úplně zrušit," lituje spoluzakladatel dnešní britské pobočky Cryteku, kde dělají Homefront 2 pro THQ.

Read this next